Uppdrag: kalas

http://sofiaboman.com/blog/2015/06/15/uppdrag-kalas/

Jag hade aldrig tidigare varit på Hotell Viking i Helsingborg, men så trillade det in tre uppdrag på två veckor som alla skulle göras där. Brudmakeup i den fina sviten, festmakeup i ett av de mindre rummen och en annan festmakeup i ett annat litet rum. Så nu har jag fått mig en ordentlig rundvisning och bekantat mig med personalen på hotellet – som för övrigt är supertrevlig!

Karolina önskade sig en svart eyeliner och röda läppar och sminkningen skulle göras på Hotell Viking. Det lilla hotellrummet var färgglatt och exotiskt inrett. Stolarna var klädda i färgglada tyger och på väggen hängde en stor tavla med papegojor på. Rummet var som gjort för Karolina med den röda vackra hårfärgen.

_MG_4710

Foto: Inge Gottfredsen

Att frilansa som makeupartist innebär en hel del resande och nya platser i och med att många uppdrag sker på överenskommen plats. Det kan vara hemma hos kunden/uppdragsgivaren, i en studio, på ett slott, i ett parkeringshus, utomhus i en park, på landet i en övergiven stuga eller på ett hotell. Ja, varsom!

Det är en lyx att kunna röra sig så fritt och ”bara vara beroende av en sminkväska” – att kunna packa väskan med smink och verktyg som behövs inför ett uppdrag – även om det innebär en hel del släpande på den där väskan. Allt som behövs för att genomföra jobbet finns ju i väskan! Ja, alltså, om man sett till att få med sig allt och inte glömt penslar, skuggor, kakelplatta eller något annat viktigt verktyg. Att inte få med sig allt och vad det sedan får för spännande konsekvenser, är nog något som alla makeupartister förr eller senare får erfara och utan att gå in på det närmre just nu så är det, kort sagt, något som man snabbt försöker lära sig undvika.

Att ens arbetsplats ständigt varierar innebär dessutom att man på plats snabbt måste kunna bedöma hur och var det är bäst att genomföra jobbet utifrån ljus, avlastning för smink/verktyg och arbetsställning. Det är inte ofta man kommer till en fullt utrustad studio med höj- och sänkbar stol, spegel, lampor och sminkbord så man får helt enkelt använda sig av det som finns att tillgå och anpassa sig.

I detta fall lyckades jag väl sådär med det… :)

  • Ljus  ✓
  • Arbetsbord/-yta  ✓
  • Arbetsställning  !”#?=&%”&#)€?
_MG_4681

Foto: Inge Gottfredsen

Karolina bad om ursäkt för att hon behövde svara i mobilen emellanåt för att försöka få sina gäster att hitta till festlokalerna. Jag sa att det inte gjorde något. Istället såg jag det som en utmaning att försöka få till eyelinern. Det är sådana (triviala) utmaningar som jag ställs inför i mitt arbete (som kan ställa till sminkningen rejält) och som jag bara älskar!

_MG_4778

_MG_4793

_MG_4825

Foto: Inge Gottfredsen

Stort grattis igen – långt i efterskott – Karolina & tack Inge för alla de fina bilderna!

@muasofiaboman

Produktlista

bareMinerals primer
.Färg Collection foundation, eyelinerögonskuggor, läppenna och läppalett.
Trebensfransar

@muasofiaboman
Följ min blogg med Bloglovin

Kommentera