PRAKTIK

Studerar du eller har avslutat din utbildning och vill få erfarenhet i branschen?


Som assisterande makeupartist följer du med mig på mina uppdrag i den mån du har möjlighet. Uppdragen varierar och det kan röra sig om allt ifrån privata kunder inför bröllop och fest till reklamjobb, mode och event. Under dessa kommer du att få en inblick i vad som sker bakom kulisserna och vad det innebär att arbeta som makeupartist för olika kunder och uppdragsgivare. Utöver uppdragen kommer du dessutom att få lära dig mer om frilansarbete och eget företagande. Utifrån dina förutsättningar, behov och önskemål, går vi igenom marknadsföring, bokföring och prissättning.


Tiderna för uppdragen varierar (allt ifrån tidiga morgnar till sena kvällar, vardagar som helger) och en hel del resande ingår till olika orter runtom i Skåne med omnejd. Praktiken utgår från Helsingborg så om du bor på annan ort är det bra om du har körkort och tillgång till bil.


Praktiken är obetald, men betaluppdrag kan förekomma så småningom om vårt samarbete flyter på bra. Jag samarbetar med en mängd andra makeupartister och efter din praktik kanske du är en av dem som jag tar in på uppdrag.


Vi kommer tillsammans överens om vad som passar bäst, men jag vill att du utgår från att du åtminstone kan vara med på ett uppdrag i veckan. Praktikperioden ska vara på minst 3 mån alternativt en kortare period om det är en del av din utbildning (APL) och då går vi i så fall igenom hur lärlingstiden kan läggas upp tillsammans med ansvarig/lärare. Jag har genomgått Skolverkets APL-handledarutbildning. handledare praktik Helsingborg Skåne


VEM ÄR DU?


Du studerar just nu till makeupartist (gymnasial eller eftergymnasial nivå) eller har avslutat din utbildning och vill få erfarenhet inom branschen. Du är självgående, inte rädd för att ta egna initiativ och flexibel. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av egna uppdrag, men ska gärna ha varit ute på praktik tidigare och känna dig bekväm med att göra en och annan sminkning. Det är ett plus om du även kan enklare hårstyling.ANSÖKAN


Skicka din ansökan till mig på 'makeup [a] sofiaboman.com' så hör jag av mig så snart jag kan. Kontakt/intervju sker löpande. Du behöver inte bifoga CV, men berätta om dig själv och ta då gärna hjälp av frågorna nedan.


  • När? Vilken period gäller praktiken?


  • Utbildning och erfarenhet: Vad har du tidigare gjort i makeup och hårstyling? Bifoga gärna bilder eller länk till portfolio, hemsida, Instagram eller Facebook.


  • Varför vill du vara min assistent?Skulle du ha några som helst frågor eller funderingar, tveka inte över att höra av dig till mig! Ser så fram emot din ansökan!
PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST   |   FOUNDER OF BRUDMAKEUP.SE   |   FÄRG MAKEUP AMBASSADOR