Tre generationer

https://sofiaboman.com/blog/2015/10/19/tre-generationer/

Det var inför mors dag som jag kontaktade Jeanette Birkholm för att höra om hon var intresserad av att fotografera oss. Jag ville ge det till min mamma i morsdag present. Och för några veckor sedan träffades vi för en fotografering på Sofiero. Jag, mamma, mormor och fotograferna Jeanette och Lotta.

Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta. Hur Jeanette arbetar som fotograf, det visste jag ju, men hur jag skulle bete mig framför kameran. Jag som nu är van vid att stå bakom och som mest tramsar när jag väl står framför. Och hur skulle det gå för mamma och mormor som inte heller är speciellt glada för att bli fotograferade. Men, vilken dag! Vi har fått fantastiskt fina bilder och en upplevelse vi sent kommer glömma!

Ni har tagit bilderna vid precis rätt tillfälle, vi är ändå 3 som ska visa upp oss från våra bästa sidor samtidigt. Jag brukar känna mig stel och har svårt att känna mig naturlig vid fotografering men detta gick som en dans faktiskt. (Mamma)

Vi började med smink och hår hemma hos mamma. Det var andra gången som mormor blev sminkad av mig. Trots sina 96 år så har hon aldrig blivit sminkad och ompysslad tidigare. Mormor ville, som hon uttryckte det, inte bli för mycket sminkad utan liksom fortfarande se ut som sig själv. Under tiden jag sminkade henne, fotograferade mamma oss och när mormor sedan fick se bilderna tyckte hon att hon blev bra på varje bild. Det vet jag inte om jag någonsin hört henne säga om sig själv på någon bild tidigare. Och när mamma får se sig själv i spegeln utbrister hon: ”Nämen, Sofia! Jag ser ju ut som en filmstjärna!”. Som om det var min förtjänst. I min värld är hon den vackraste som finns.

20150920_DSC_2395

Mamma hade ett – inte alls oväntat – önskemål under fotograferingen. Att vi skulle få våra fötter fotade. Bilden nedan är en av mina absoluta favoriter. Inte enbart för att den är svartvit och fin i sin helhet – vi har fått såå många fina bilder – utan för att den är så typisk. Så typisk oss. Fötter är nåt som både mamma och jag har ett speciellt förhållande till.

Vi är båda mycket frusna av oss och har ofta kalla händer och fötter. Ändå envisas vi med att gå barfota så mycket vi bara kan och i våra fotoalbum går det att hitta foton på fötter i vatten, sand, gräs, på olika platser som vi besökt. Mormor är inte lika glad för fötter. Jag tror t o m att hon tycker de är lite fula och att vi är lite roliga som vill ha bilder på fötter, men på den här bilden tycker jag mig i mormors uttryck se en stor glädje och frihetskänsla – den känsla som jag inbillar mig gör att jag och mamma trivs med att gå barfota.

20150920_DSC_2556

20092015-IMG_5477

Fotograferingen hade vi på Sofiero. Vi började med porträttfotografering i Orangeriet och sedan avslutade vi fotograferingen utomhus. Här är några av bilderna.

20150920_DSC_2683

20150920_DSC_2666

1

20150920_DSC_2760

Vi fick frågan om vilka bilder vi ville ha. Alla(!), svarade vi. Taaack Jeanette och Lotta för en oförglömlig dag och för alla fina bilder vi fått! Jag är er förevigt tacksam! ♥︎

@muasofiaboman

Är du intresserad av en generationsfotografering? Läs mer om konceptet här. För mer information och bokning, kontakta mig eller Jeanette Birkholm.

@muasofiaboman
Följ min blogg med Bloglovin

SparaSpara

2 kommentarer

Lämna en kommentar