VANLIGA FRÅGOR


Nedan har jag svarat på några av de vanligaste frågorna jag får. Titta gärna igenom och hör av dig om du fortfarande har några funderingar.RESER DU IVÄG PÅ UPPDRAG?


Det är just vad jag gör! Något av det bästa med att frilansa som makeupartist är att få resa så mycket som jag gör - så du är välkommen med din förfrågan vart det än bär!KAN JAG KOMMA TILL DIG I HELSINGBORG?


Jag har tyvärr ingen möjlighet att ta emot dig i Helsingborg, utan jag kommer till dig eller tar mig till överenskommen plats.VAD ANVÄNDER DU FÖR PRODUKTER?


Jag använder mig framförallt av sminkmärket Färg, men även av produkter från andra sminkmärken som jag tycker ger ett gott resultat och som håller en god kvalitet. I dagsläget innehåller min sminkväska bl a produkter från Färg Collection, Smashbox, LH Cosmetics, Kat von D, Urban Decay, MAC, Paris Berlin, Sleek Makeup, IsaDora, BareMinerals och Grimas. För mer information om produkterna, se sminkmärkenas respektive hemsida. 


Jag är återförsäljare och ambassadör för Färg Collection. För mer information, klicka in här.HUR RESONERAR DU KRING VAL AV PRODUKTER?


Sminket jag använder ska kunna uppfylla olika syften och hålla en god kvalitet. I och med att mina uppdrag varierar (ex scen, mode, film, reklam, bröllop) och mina kunder och uppdragsgivare har olika önskemål, behöver sminket vara multifunktionellt. Det ska bl a passa olika hudtyper och hudtoner, samtidigt som det ska ge ett gott resultat och vara hållbart. Viktigt för mig är även att försöka undvika produkter som är djurtestade.KAN DU ANVÄNDA MITT SMINK?

 

För att garantera att makeupen håller använder jag helst mina egna produkter, men om du av någon anledning föredrar dina egna så kan vi självklart använda dem alternativt att jag köper in det som fattas för att jag ska kunna fullfölja dina önskemål. Vid användning av dina produkter, kan jag inte garantera att makeupen håller lika bra även om jag gör mitt bästa för att få till samma resultat.KAN DU CONTOURING?


Ja. Det är en metod som jag mer eller mindre använder mig av vid alla sminkningar - förutom när kunder uttryckligen påpekar att de inte vill ha det. Många makeupartister har nog fått frågan likväl som inspirationsbilder på Kim Kardashian med makeup-önskemål. Contouring innebär kortfattat att man med makeup (skuggningar och highlight) framhäver, förstorar och förminskar drag - konturerna - i ansiktet.JAG ÄR ALLERGISK. HUR LÖSER DU DET?


Det är tråkigt nog väldigt vanligt med allergier mot smink. Jag har än så länge inte stött på någon som reagerat mot de fetbaser (aka foundation) jag använder mest, trots att många av mina kunder påpekat att de har lätt för att reagera mot smink. Däremot har jag haft kunder som inte kan använda produkter som innehåller svart pigment eller som reagerar mot underlagskrämer av olika slag och då har vi löst det genom att byta ut/undvika vissa produkter.


Jag diskuterar alltid med kunden om hur vi löser det tillsammans. I de fall kunden har varit orolig för allergiska reaktioner (t ex inför bröllop), har vi provat ut önskad makeup under provtillfället och därefter utvärderat eventuella reaktioner. Du kanske t o m redan vet vilka produkter/ämnen som du bör undvika och då kan vi tillsammans välja makeup utifrån det. Meddela mig det i så fall redan i din förfrågan.HUR LÄNGE HAR DU ARBETAT SOM MAKEUPARTIST?


Jag blev professionellt diplomerad Makeup Artist vid Makeupstudion juni 2014, men startade mitt företag redan i mars 2014. Sedan dess har jag frilansat som makeupartist och bl a sminkat till film, musikvideo, reklam, mode och bröllop. Läs mer om vad jag tidigare gjort här och ett lite personligare inlägg om mig på min blogg här.VAD HAR DU FÖR ERFARENHET AV BRÖLLOP? 


Sedan jag startade mitt företag 2014 har jag arbetat med bröllop. Jag har haft äran att sminka och styla ett 50-tal brudar (även brudgum, tärnor och andra gäster). På www.brudmakeup.se kan du läsa mer om hur jag arbetar med bröllop, göra din bokning och se bilder på brudar som jag gjort makeup och hår på.VARFÖR SKA JAG BETALA HANDPENNING?


Vid bokning av makeup är det bra att vara ute i god tid eftersom förfrågningarna ofta trillar in långt i förtid. För att jag ska kunna garantera önskat datum och bokningen ska bli bindande för båda parter tar jag ut ett förskott på betalningen. Handpenningen är en garanti och en trygghet för oss båda. Handpenningen är ingen extra kostnad, utan den dras av på slutfakturan. För mer information och villkor läs här och gäller det bröllop kan du läsa mer här.KAN JAG FÅ RABATT?


Nej, jag ger inga rabatter på vare sig makeup, hårstyling eller resa. Följ mig i sociala medier för att hålla utkik efter erbjudanden! Aktuell prislista finner du här.VAD HÄNDER OM DU BLIR SJUK?


Om jag skulle bli sjuk eller något annat oförutsett skulle inträffa så har jag ett stort nätverk med makeupartister som jag kan vända mig till. Jag kommer göra allt för att försöka se till att någon annan kan vara på plats i mitt ställe. Erlagd avgift för arbete som inte utförts återbetalas.
Har du några andra funderingar? Tveka inte över att kontakta mig!PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST   |   FOUNDER OF BRUDMAKEUP.SE   |   FÄRG MAKEUP AMBASSADOR