HANDLEDNING & PRAKTIK

PRAKTIK - APL     


Går du en praktisk gymnasieutbildning och har APL? Vill du lära dig mer om vad det innebär att frilansa som makeupartist? Jag har genomgått Skolverkets APL-handledarutbildning och handlett ett flertal elever som idag framgångsrikt driver eget som frilansande makeupartister.


- Praktikperioden ska vara på minst 3 mån.

- Tillsammans med dig och din lärare, kommer vi överens om ett upplägg.


Läs mer om vad det innebär att praktisera hos mig och hur du ansöker här!
HANDLEDNING ONLINE


För dig som vill lära dig allt om vad det innebär att frilansa som makeupartist och behöver hjälp med att lägga upp en plan för att nå dina mål. Jag handleder dig på distans med det som just du behöver pepp, hjälp och stöd med. Vi går igenom hur du bygger portfolio, hur du sätter priser på dina tjänster, hur du lägger upp en affärsplan, om du ska driva eget eller frilansa utan företag m.m.


- Handledning på online!

- Du gör det som en del av din prao, praktik/APL eller bara för att du har ett intresse för yrket.

- Du vill bli egenföretagare och frilansa som makeupartist, hårstylist eller stylist.


Kontakta mig för mer information och offert!

DRIVA EGET SOM MUA


Du är grym på makeup, men kan inget eller lite om hur du driver företag? Med min företagsutveckling online, hjälper jag dig våga ta steget att frilansa, driva eget som MUA och pusha dig själv att nå dina mål!


För dig som är nyutexad makeupartist och som nu bara vill komma igång! Hur gör du? Vad behöver du fokusera på för att nå ut? Jag handleder dig på distans med det som just du behöver pepp, hjälp och stöd med. Vi går igenom vad du ska tänka på när du bygger din portfolio, hur du startar eget, hur du lägger upp en affärsplan, hur du sätter priser på dina tjänster och hur du når ut som makeupartist m.m.


- Individuell handledning online!

- Du är nybliven företagare och vill få hjälp med att komma igång eller så har du fastnat och behöver utvecklas vidare.

- Du vill bli egenföretagare och frilansa som makeupartist, hårstylist eller stylist.


Kontakta mig för mer information och offert!ASSISTERANDE MAKEUPARTIST


Som assisterande makeupartist följer du med mig på uppdrag i den mån du har möjlighet. Uppdragen varierar och det kan röra sig om allt ifrån privata kunder inför bröllop och fest till reklamjobb, mode och event. Under dessa kommer du att få en inblick i vad som sker bakom kulisserna och vad det innebär att arbeta som makeupartist för olika kunder och uppdragsgivare. Utöver uppdragen kommer du dessutom att få lära dig mer om frilansarbete och eget företagande. Utifrån dina förutsättningar, behov och önskemål, går vi igenom marknadsföring, bokföring och prissättning.


Tiderna för uppdragen varierar (allt ifrån tidiga morgnar till sena kvällar, vardagar som helger) och en hel del resande ingår till olika orter runtom i Skåne med omnejd. Praktiken utgår från Helsingborg så om du bor på annan ort är det bra om du har körkort och tillgång till bil.


Praktiken är obetald, men betaluppdrag kan förekomma så småningom om vårt samarbete flyter på bra. Jag samarbetar med en mängd andra makeupartister och efter din praktik kanske du är en av dem som jag tar in på uppdrag. Praktikperioden ska vara på minst 3 mån.


Vem är du?

Du studerar just nu till makeupartist (gymnasial eller eftergymnasial nivå) eller har avslutat din utbildning och vill få erfarenhet inom branschen. Du är självgående, inte rädd för att ta egna initiativ och flexibel. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av egna uppdrag, men ska gärna ha varit ute på praktik tidigare och känna dig bekväm med att göra en och annan sminkning. Det är ett plus om du även kan enklare hårstyling.


Ansökan

Skicka din ansökan till mig så hör jag av mig så snart jag kan. Kontakt/intervju sker löpande. Du behöver inte bifoga CV, men berätta gärna lite om dig själv och ta då hjälp av frågorna nedan:


- När? Vilken period gäller praktiken?

- Utbildning och erfarenhet: Vad har du tidigare gjort i makeup och hårstyling? Bifoga gärna bilder eller länk till portfolio, hemsida, Instagram eller Facebook.

- Berätta varför du vill assistera mig!Skulle du ha några som helst frågor eller funderingar, tveka inte över att höra av dig! Ser så fram emot din ansökan!

Studerar du till Makeup Artist eller har avslutat din utbildning och vill få praktisk erfarenhet av branschen? Vill du ha hjälp med hur du kommer igång med ditt företag och når ut? Då kanske detta är något för dig!


Jag handleder blivande och nyutexade makeupartister, tar emot elever för praktik och makeupartister som assistenter och samarbetar med frilansande professionella makeupartister.


Genom att dela med mig av det som jag önskar att jag visste mer om när jag började frilansa - om fallgropar och möjligheter, om företagande, nätverkande och marknadsföring, om det som sker bakom kulisserna, om idéer och tankar bakom bilder och projekt som får en kort stund i rampljuset, men som det ligger så mycket bakom - hoppas jag på att kunna inspirera och öppna upp för nya perspektiv på makeup och yrket som makeupartist.


Scrolla ner för mer information!
PROFESSIONAL MAKEUP ARTIST   |   FOUNDER OF BRUDMAKEUP.SE   |   FÄRG MAKEUP AMBASSADOR