Makeupartist Sofia Boman

PRO MAKEUP ARTIST

HÅRSTYLIST

STYLIST

Makeupartist Sofia Boman bakom kulisserna på Malin Hedlunds design show på Oxhallen i Helsingborg

Född 1983 i Malmö och uppvuxen i Ödåkra utanför Helsingborg.


Professionellt diplomerad makeupartist och egenföretagare sedan 2014 som provat på det mesta i yrket. Jag gör makeup, hårstyling och ibland även styling inför film och foto, främst inom mode och reklam. Trivs allra bäst med att arbeta i team, är självgående och van vid att anpassa mig till nya situationer. 


Utgår från Helsingborg och reser ut på uppdrag. Godkänd för F-skatt.


Jag har haft möjligheten att arbeta med allt ifrån privatpersoner och professionella till välkända namn och aktörer inom vitt skilda områden, vilket gett mig en bred erfarenhet av yrket. Jag har gjort makeup, hårstyling och styling inför fotograferingar och filminspelningar på alla möjliga platser - från studios, slott, herrgårdar och industrilokaler till ute i naturen på stranden, i skogen eller avlägsna platser uppe i bergen. Jag har jobbat på modevisningar, event, mässor, konferenser och fototräffar, coachat new faces, haft hand om barnmodeller, jobbat med författare inför bokreleaser och artister inför shower, gjort makeup och hårstyling inför livesändningar, ansvarat för kostym till filminspelningar, utbildat makeupartister och hållit i föreläsningar om mitt arbete - ja, you name it!


Läs mer om mina meriter och tidigare uppdrag här och vill du se bilder och videos på lite av det jag gjort, ta en titt i min portfolio här!


För mig är det en ynnest att få arbeta med något jag älskar och träffa så många kreativa och inspirerande människor. För att dela med mig av mina erfarenehter och inspirera andra, är jag aktiv i sociala medier där du kan följa min resa, framför och bakom kulisserna.


Jag driver Frilansmua.se, där jag bl a erbjuder onlinekurser för makeupartister, och Brudmakeup.se med ett team frilansande makeupartister som jobbar med bröllop runtom i hela Sverige och utomlands.


Kontakta mig för offert, bokning eller om du så bara har några frågor -  jag ser så fram emot att få höra från dig!


URVAL AV KUNDER & UPPDRAGSGIVARE

Thule Socialstyrelsen IsaDora H&M  Adventure Production Futency SVT  Deep Studios Racqet  IKEA  Tretorn Sting Reklambyrå Röda Korset Hööks Stenströms Tara Rad Susie Emmaljunga Femina Boxon Viasat Norge Pillowtalk  Stayhard Sofiero Sveriges Radio BUFF Adidas Padel Fritiden Hotell & Kongress Boozt.com Casino Cosmopol Sunstar GUM  Indutrade Dragster SYSAV Länsförsäkringar Ruter Yves Rocher Helsingborg Arena & Scen Alfa Laval Q for Skin Novo Nordisk Calmark Blinka Blå Spotlight Group Dole Allt om Bröllop Faktum Klimator Capio Bokfabriken Tretorn Padel Ecophon Fingerprints Word Audio Publishing International Magnolia Bostad Svenska kyrkan Girl:IT Fremlab E.Malla.S Välinge Innovations Valvet Mäklarfirma Monrow AliceDot. by Frida EM