Makeupartist Sofia Boman

Professionell makeupartist och hårstylist med bred erfarenhet av yrket som gör så mycket mer än "bara sminkar". Trivs allra bäst med att arbeta i team, är självgående och anpassar mig snabbt till nya miljöer och situationer. Lika van vid att jobba inomhus i studio såväl som ute on location.

OM SOFIA

Född i Malmö 1983, uppväxt i Ödåkra utanför Helsingborg.


Professionellt diplomerad makeupartist 2014 och frilansar sedan dess som makeupartist och hårstylist. Driver enskild firma och är godkänd för F-skatt.


Jag gör makeup, hårstyling och ibland även styling och kostym till fotograferingar och filminspelningar. reklam mode


Specialiserad inom naturlig makeup - diskret makeup som gör sig bra på bild och i film på såväl kvinnor, män och barn samt skönhetsmakeup. Jag har lång erfarenhet av skönhetsmakeup inför modefotograferingar, bröllop och andra festligheter.


Hårstylist som jobbar med alla hårtyper och som gör allt ifrån lite enklare styling till mer avancerade håruppsättningar. Jag är inte frisör, men efter att ha gått några kurser i klipptekniker för både rakt och texturerat hår, klipper jag gärna även lite längre hår.


Utgår från Helsingborg, men reser ut på uppdrag i Sverige och internationellt. Jag jobbar i alla möjliga miljöer. För mig är variationen bland det bästa - att ena dagen få arbeta i en studio och andra dagen ute i naturen, vare sig det är i skogen, i bergen eller på stranden.


Jag tar mitt arbete på stort allvar och är mycket noggrann. Ser det lilla i det stora och har en känsla för detaljer och stil. Jag trivs allra bäst med att jobba i team, men är självgående och anpassar mig snabbt till nya situationer.


För mig är det viktigt att modeller, skådespelare och statister känner sig trygga och bekväma. Det känns därför bra att jag ofta får höra att jag är bra med människor, sprider ett lugn och att jag upplevs lätt på handen när jag sminkar.


Jag bytte bana i 30-års åldern så med mig i bagaget har jag en Master i International Migration and Ethnic Relations och tidigare arbetserfarenhet av projektledning, samordning, verksamhetsansvar samt människorätts- och socialt arbete med barn, unga och vuxna i såväl Sverige som utomlands. Kan mina kunskaper och erfarenheter inom dessa områden komma till användning, är det super!


Har du läst ända hit, hoppas jag på att få höra mer från dig - om det så rör sig om frågor, idéer och önskemål eller offert!


KUNDER & UPPDRAGSGIVARE

Deep Studios, Thule, Socialstyrelsen, Boozt.com, Adventure Productions, Tretorn, Lucky Nation, Glasögonmagasinet, Hööks, IsaDora, Yves Rocher Nordic, Emmaljunga, Fingerprints, Viasat Norge, Futency, SVT, H&M, Racqet, Adidas Padel, IKEA, Stenströms, Röda Korset Second Hand, Tara, Dragster Kommunikation, Rad Susie, Femina, Boxon Group, Pillowtalk, Sveriges Radio, Fritiden Hotell & Kongress, Guts & Glory, Casino Cosmopol, Capio, Sunstar GUM, Indutrade, SYSAV, Länsförsäkringar, Ruter, Stayhard, Helsingborg Arena & Scen, Bokfabriken, Alfa Laval, Sofiero, Q for Skin, Novo Nordisk, Calmark, Blinka Blå, Dole Nordic, Spotlight Group, Allt om Bröllop, Faktum, Klimator, Tretorn Padel, Ecophon, Word Audio Publishing International, Magnolia Bostad, Valvet Mäklarfirma, Everfresh, AliceDot, by Frida Em, E.MallaS, Svenska Kyrkan, Girl:IT, Fremlab, Välinge Innovations, BUFF, Sting Reklambyrå, Anna Bråhammar, Helsingborgs Symfoniorkester, Nordic Model Agency, Teknikcollege, Allt om Bröllop, Hedson Technologies, MAM baby, Love Warriors, Gibson Medical, Petra Lilja, Cramer, Tove Frank, Tally-ho Creatives, Inventailor, Ecophon

UTBILDNING

2014   Professionellt diplomerad makeupartist & hårstylist, Makeupstudion Education (numera Färg Academy), Malmö


2014   Certifierad fransförlängare, Makeupstudion Education (numera Färg Academy), Malmö


2017   APL-handledarutbildning, Skolverket


2023   MasterClass Curls & Coils, Urban Academics, Göteborg


2023   Scandinavian Curl Lift, Urban Academics, Göteborg


2023   4 klipptekniker, Saxakademin, GöteborgLäs mer om mina utbildningar och erfarenheter här.


ERFARENHET

Makeupartist Sofia Boman, enskild firma, godkänd för F-skatt (2014 - pågående)


Frilansmua.se - tips, inspiration och kurser för makeupartister (2020 - pågående)


Brudmakeup.se - driver ett team av makeupartister och hårstylister som jobbar med bröllop i hela Sverige (2017 - pågående)


FÄRG makeup - ambassadör och återförsäljare för sminkmärket (2018 - 2023)


Stylistlärare, Praktiska gymnasiet, Helsingborg (2015 - 2016)


Nordic Model Agency - frilansande makeupartist och hårstylist (2016 - pågående)


South Side Agency, frilansande makeupartist och hårstylist (2016)Läs mer om mina utbildningar och erfarenheter här.


Pripepepp med makeup på Sensus studieförbund i Helsingborg
Makeup & hår med blommor inför fotografering på Boozt
Kaukasusbergen i Georgien
Touch up av makeup inför Malla Swedensvisning på Oxhallarna i Helsingborg
Makeup & hårstyling inför Malla Swedens visning på Oxhallarna i Helsingborg
Makeup & flätning av skägg inför fotografering på Sofiero i Helsingborg
Makeup inför fotografering med David Pahmp och Rad Susie Vintage i Malmö
Demonstration mot rasism och för allas rätt att finnas
Costa del Sol i Spanien
Brudmakeup på Österlen
Makeup inför fotografering med David Pahmp och Rad Susie Vintage i Malmö
Sofia i Shkoder, Albanien