10 tips för hur du förbereder dig för tiden ”efter”

Mina 10 tips för hur du vidareutvecklar ditt varumärke/företag och förbereder dig för tiden ”efter” vare sig du är under utbildning, nyutexad eller frilansande makeupartist!

1. Vidareutbilda dig! Online finns det ju massor med tutorials, kurser och utbildningar! Passa på att lära dig nya håruppsättningar eller utforska nya makeuptekniker eller varför inte lära dig mer om företagande och marknadsföring?

2. Ta dig tiden att titta inåt och reflektera! Vem är du som makeupartist? Vad är du bra på? Vad hade du kunnat förbättra och utveckla? Vad vill du med din karriär? Formulera mål och delmål för vad du vill göra med din fortsatta karriär.

3. Se över din marknadsföring! Uppdatera hemsida och sociala medier – vad skulle du kunna förbättra/ändra? Hämta inspiration från konton du följer: vad är det som gör att du följer dem?

4. Förbered inlägg till dina sociala medier för en tid framöver som du kan publicera efterhand!

5. Bygg vidare på ditt nätverk! Kontakta de där personerna som du vill jobba med för framtida uppdrag.

6. Planera moodboards och projekt! Har du idéer som du burit på länge, men som du inte har nedtecknat? Bästa tiden är nu!

7. Rensa och organisera bland dina produkter och verktyg! Fattas du kanske något i ditt kit? Finns det kanske produkter som du kan plocka bort från ditt kit för att du inte använder dem?

8. Erbjud dina kunder något nytt som funkar just nu som tex tjänster online eller på distans.

9. Spetsa till din CV!

10. Sist, men SÅ viktigt! Ta hand om dig själv – det är ok att vila! Glöm inte ta en paus från allt – planera in vila, njut av vårsolen och få frisk luft, aktivera dig fysiskt och umgås med familj och vänner – om inte irl så online!

HAR DU FLER TIPS? Dela gärna med dig!

Det du gör nu kan få god effekt – om inte direkt så iaf långsiktigt – så håll hoppet uppe, fortsätt kämpa och skapa! 💪🏻

Foto: Lina Arvidsson Fotograf
Modell: Emy Liljegren
Makeup & hår: Makeupartist Sofia Boman

Lämna en kommentar