5 tips: så kommer du igång!

Så kommer du igång med din business som MUA

Vill du komma igång med din business, men vet inte var du ska börja? Jag vet hur det kan vara.. Förvirringen, överväldigandet och bromsklossarna. Det är så himla lätt att man fastnar eller har svårt för att komma igång för att man inte vågar, inte har hela bilden klar för sig eller för att man helt enkelt blir överväldigad av allt man behöver ta tag i och göra. Men, jag vill att du ska veta att det inte behöver vara så svårt!

Den senaste tiden har jag fått de här frågorna lite mer än vanligt och därför tänkte jag att jag listar 5 VIKTIGA TIPS på saker du kan ta tag i direkt för att komma igång med din business nu!

 1. VAD är det du vill göra?

  Bestäm dig för vad det är du vill göra. Landa i 3 tjänster/fokusområden som du vill jobba med. Är det bröllop, festmakeup, event, reklam, mode, SFX makeup, film och/eller tv du vill jobba med? Har du svårt för att komma på vad du vill jobba med, utgå från vad som intresserar dig mest och/eller vad du är bra på.

 2. VEM vill du nå ut till?

  Fundera över vilken målgrupp eller typ av kund du vill nå ut till och utgå sedan från din målkund i allt du gör.

 3. HUR ska du nå ut?

  Se till att finnas där dina kunder finns. IRL, TikTok, Facebook, Instagram, LinkedIn och/eller på Google? Fokusera på ett konto i sociala medier till en början så att du kan göra det bra! Känn ingen press över att finnas överallt i alla sociala medier, fokusera på de medier och kanaler som dina kunder finns på.

 4. Skapa en digital portfolio!

  Det här är verkligen något jag rekommenderar dig att lägga tid och energi på! Det är via din portfolio som du visar vem du är, vad du går för och vem du vill nå ut till så den är mycket viktig.

 5. Gör det enkelt för dina kunder att nå dig!

  Om dina kunder behöver klicka runt för att hitta hur de ska kontakta dig, är det troligt att du tappar en del av dem på vägen. Se därför till att länka till kontaktformulär, bokningssida eller dina kontaktuppgifter så att dina kunder snabbt och enkelt kan kontakta dig. Ju färre klick, desto bättre!

KOM IHÅG! Det enda sättet att komma igång är att GÖRA så se till att börja nånstans! Ingenting behöver vara perfekt nu i början. Du ska bara landa i något som gör att du kommer igång. Sen kan du alltid ändra dig och revidera din plan efterhand! ♥️

👉🏻 Vad tyckte du om tipsen? Har du testat dem? Dela gärna med dig nedan eller via DM!

För fler snabba tips och kurser om hur du kan starta eget, titta in på @frilansmua!

Lämna en kommentar