Vanliga frågor

Inför och under uppdrag är det några frågor som ofta återkommer. Här är några av de vanligaste jag får och svar på dessa.

VAD ANVÄNDER DU FÖR PRODUKTER?
Jag använder mig framförallt av sminkmärket Färg, men även av produkter från andra sminkmärken som är hållbara och som jag tycker ger ett gott resultat. I dagsläget innehåller min sminkväska bl a produkter från Färg, Smashbox, BareMinerals, Make Up Store och Grimas. För mer information om innehållet i produkterna, se sminkmärkenas respektive hemsida.

HUR RESONERAR DU KRING VAL AV PRODUKTER?
Sminket jag använder ska kunna uppfylla olika syften och hålla en god kvalitet. I och med att mina uppdrag varierar (ex scen, mode, film, reklam, bröllop) och mina kunder och uppdragsgivare har olika önskemål, behöver sminket vara multifunktionellt. Det ska bl a passa olika hudtyper och hudtoner, samtidigt som det ska ge ett gott resultat och vara hållbart. Viktigt för mig är även att försöka undvika produkter som är djurtestade. När det gäller fransförlängning, använder jag mig enbart av franslim som är EU-godkänt.

IMG_1927
Foto: Erika Westerblad

KAN DU CONTOURING?
Ja. Det är en metod som jag mer eller mindre använder mig av vid alla sminkningar – förutom när kunder uttryckligen påpekar att de inte vill ha det. Många makeupartister har nog fått frågan likväl som inspirationsbilder på Kim Kardashian med sina makeup-önskemål. Contouring innebär kortfattat att man med makeup (skuggningar och highlight) framhäver, förstorar och förminskar drag – konturerna – i ansiktet.

JAG ÄR ALLERGISK. HUR LÖSER DU DET?
Det är tråkigt nog väldigt vanligt med allergier mot smink. Jag har än så länge inte stött på någon som reagerat mot de fetbaser (aka foundation) jag använder, trots att många av mina kunder påpekat att de har lätt för att reagera mot smink. Däremot har jag haft kunder som inte kan använda produkter som innehåller svart pigment eller som reagerar mot underlagskrämer av olika slag och då har vi löst det genom att byta ut/undvika vissa produkter.

Jag diskuterar alltid med kunden om hur vi löser det tillsammans. I de fall kunden har varit orolig för allergiska reaktioner (t ex inför bröllop), har vi provat ut önskad makeup och därefter utvärderat eventuella reaktioner. Du kanske t o m redan vet vilka produkter/ämnen som du bör undvika och då kan vi tillsammans välja makeup utifrån det.

HUR LÄNGE HAR DU ARBETAT SOM MAKEUPARTIST?
Jag blev professionellt diplomerad från Makeupstudion i juni 2014, men startade mitt företag redan i mars 2014. Sedan dess har jag frilansat som makeupartist och bl a sminkat till film, musikvideo, reklam, mode och bröllop. Läs mer om vad jag tidigare gjort här och ett lite personligare inlägg om mig på min blogg här.

VAD HAR DU FÖR ERFARENHET AV BRÖLLOP?
Jag har än så länge haft äran att sminka och styla ett 10-tal brudar (och emellanåt även tärnor och brudgum) och hela min sommar är fullbokad med bröllop! På min hemsida under fliken vanliga frågor kan du i högerspalten läsa några av de fina recensioner jag fått.

Läs mer om hur jag arbetar med bröllop här och se gärna min bröllopsportfolio för några bilder på makeup och hårstyling som jag gjort till just bröllop.

RESER DU IVÄG PÅ UPPDRAG?
Något av det bästa med att frilansa som makeupartist är att få resa så mycket som jag gör – så du är välkommen med din förfrågan vart det än bär!

VARFÖR SKA JAG BETALA HANDPENNING VID FÖRBOKNING?
Vid bokning av makeup är det bra att vara ute i god tid eftersom förfrågningarna ofta trillar in långt i förtid. För att jag ska kunna garantera önskat datum och bokningen ska bli bindande för båda parter tar jag ut ett förskott på betalningen. Handpenningen som ofta är halva avgiften (om vi inte kommit överens om annat) är en garanti och en trygghet för oss båda.

Vanliga frågor och svar finns nu även publicerade på min hemsida! Fattas du något? Hör av dig till mig med dina frågor!

@muasofiaboman

Lämna en kommentar