2015 – tillbakablick #1

Folk frågar mig om jag enbart sysslar med bröllop, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på alla bröllop som jag har haft äran att få jobba med i år! Närmare bestämt 21 st. Alla unika och minnesvärda på sina sätt. Jag har varit runt i hela Skåne – från Mölle, Ängelholm och Helsingborg till Eslöv, Malmö och Österlen – och Hallands skogar. Ibland har jag enbart gjort makeup och hår på bruden. Ibland även på tärnorna och andra gäster. En och annan brudgum har fått ansiktet pudrat och några brudnäbbar har fått håret lockat. Längst ner i det här inlägget har jag valt ut några bilder från bröllop jag varit på i sommar, men först lite annat bröllopsrelaterat.

 

NYA SAMARBETEN ❤︎

Under ett av bröllopsuppdragen träffade jag den härliga fotografen Emelie Ohlsson och sedan tog vårt samarbete fart. Under sommaren var jag iväg på några av hennes workshops och då fick jag inte enbart styla ”bruden” (läs modellen) utan också prova på att köra en minibuss för första gången – det var ett litet äventyr!

Bröllopsfotograf_skåne-3977-2
Workshop med Emelie i Malmö. Makeup & hår: Sofia BomanBrudmakeup.se Fotograf: Gina Maria www.ginamaria.se
Bröllopsfotograf_skåne-4200-2
Workshop med Emelie i Malmö. Makeup & hår: Sofia BomanBrudmakeup.se Fotograf: Gina Maria www.ginamaria.se
workshop hbg d&s 2
Workshop med Emelie i Helsingborg. Makeup & hår: Sofia Boman, Brudmakeup.se Fotograf: D&S Photography www.thedsphotography.com

Via en annan fotograf, Gina Maria, fick jag kontakt med Petra Olofsson, Made by P, som gör exklusiva och handgjorda bröllopsaccessoarer. I höstas var jag på besök i hennes ateljé och jag blev helt lyrisk när jag fick syn på alla de vackra accessoarerna. Är du ute efter ett unikt smycke så måste du definitivt besöka henne!

 

TRASH THE DRESS ❤︎

Inför Trash the Dress fotograferingar med Derek och Sandra, D&S Photography, har jag gjort makeup och hårstyling samt hjälpt till med diverse sysslor på fotograferingen som t ex att slänga rosblad över paret nedan eller springa runt med rökpatroner i bakgrunden. Själva konceptet innebär att ni får möjlighet att använda brudklädseln igen fast i en helt ny situation och annorlunda miljö. Det är en upplevelse för alla inblandade!

Trash the dress

Trash the dress

 

MARKNADSFÖRING ❤︎
Sisters in Law, är en sida med bröllopsinspiration främst inriktat på originella och personliga bröllop med vintage, bohemisk och lantlig karaktär. Så himla roligt att jag i höstas blev kontaktad och tillfrågad om mina tjänster och bröllopsbilder kunde publiceras på sidan. Nu hittar ni mig under fliken bröllopstjänster!

Jätteroligt att ett av bröllopen som jag varit med på publicerats på The Black Tie Bride!

I år startade jag en ny facebooksida där allt kretsar kring bröllop. På Bröllop – makeup och hårstyling lägger jag upp bilder från mina bröllopsuppdrag, från provmakeup till bröllopsfotografering såväl framför som bakom kameran, och annat bröllopsrelaterat. Följ mig gärna där!

 

BRÖLLOPSTRADITIONER ❤︎
Innan jag började frilansa som makeupartist hade jag inte varit på speciellt många bröllop i vuxen ålder. I alla fall inte svenska bröllop. Och, jag som är så fascinerad av traditioner har lärt mig en massa nytt framförallt om svenska bröllopstraditioner. Även om alla bröllop varit unika och mer eller mindre ”traditionella” så har några traditioner gjort sig påminda på var och varannat bröllop.

Slöjan var något som de flesta blivande brudarna reflekterat över. Om den bör användas vid en viss ålder, om den bör användas om man tidigare varit gift. Av vissa uppfattades den som omodern, av andra som vacker eller som ett måste. Oavsett, så hade den blivande bruden ofta en tydlig motivering till sitt val.

Bruden ska bära ”något gammalt, något nytt, något lånat, något blått”, en tradition som jag uppfattade att de flesta av brudarna följde. Om inte jag och bruden kom in på det så var det alltid någon annan bland tärnorna eller från brudens familj som påminde om det så att inte något missats. Något gammalt (som ska föra traditioner vidare) var ofta ett smycke, en slöja eller tyg från brudklänning som bruden fått från sin mor/mormor. Något nytt (ska symbolisera lycka och framgång) var ofta en nyinköpt del av brudklädseln eller själva brudklänningen. Något lånat ska symbolisera att familj och vänner finns där för bruden i framtiden. Vad de valde här har jag tydligen inte lagt på minnet. Något blått (ska symbolisera trofasthet, lojalitet och renhet) var det flera som fäste i sina strumpeband.

Visste du att nr 4 är ett otursnummer i Kina? I ett samtal mellan den blivande bruden och hennes mamma om antalet våningar på bröllopstårtan fick jag lära mig det. Brudens bror hade bakat tårtan och mamman var ivrig att ta reda på om den var på fyra, fler eller färre våningar. Bruden log stort när jag frågade varför tårtan inte kunde vara på 4 våningar och berättade att numret inte används i Kina, vilket t ex innebär att våning 4 och 14 inte existerar i hus, på grund av att numret anses bringa otur.

 

ERIKA + BJÖRN ❤︎
Plats: Hotell Viking, Helsingborg
Fotograf: Emelie Ohlsson
Makeup: Sofia Boman

11083701_348537718689239_8044310831730419561_o
Bakom kulisserna, taget av mig. Tärnorna hjälper Erika med brudklänningen.

lovebyemelie_erikabjorn026
lovebyemelie_erikabjorn024 lovebyemelie_erikabjorn003 lovebyemelie_erikabjorn125

 

ISABELLA + FREDRIK ❤︎
Plats: Kronovalls Vinslott
Fotograf: Photodesign by Mathilda & Fredrik
Makeup: Sofia Boman, Brudmakeup.se
Hår: Jari Lindmark, Larsson & Lange

Publicerat på The Black Tie Bride. Se fler bilder från bröllopet här.

IMG_1842
Bakom kulisserna, taget av mig. Tärnorna hjälper Isabella med brudklänningen.

Fotograf: Photodesign by Mathilda & Fredrik www.photodesign.nu www.facebook.com/photodesignbymf fotograf@photodesign.nu

Fotograf: Photodesign by Mathilda & Fredrik www.photodesign.nu www.facebook.com/photodesignbymf fotograf@photodesign.nu

Fotograf: Photodesign by Mathilda & Fredrik www.photodesign.nu www.facebook.com/photodesignbymf fotograf@photodesign.nu

Fotograf: Photodesign by Mathilda & Fredrik www.photodesign.nu www.facebook.com/photodesignbymf fotograf@photodesign.nu

photodesign_if150606_0251

 

JENNY + JACOB ❤︎
Plats: Clarion Grand hotell, Helsingborg
Fotograf: Njomza Krasniqi (förberedelser) och Desiree Sögaard (bröllopsfotografering)
Makeup & hår: Sofia Boman, Brudmakeup.se

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jennyfix

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jenny-Jacob-146

 

ALICIA + ANDREAS ❤︎
Plats: Kornshult, Hallands skogar
Fotograf: Beatrice Bolmgren
Brudmakeup & hår: Sofia Boman, Brudmakeup.se

Foto: Beatrice Bolmgren www.beatricebolmgren.se

View More: http://beatricebolmgren.pass.us/aliciaandandreas

View More: http://beatricebolmgren.pass.us/aliciaandandreas

View More: http://beatricebolmgren.pass.us/aliciaandandreas

View More: http://beatricebolmgren.pass.us/aliciaandandreas

 

Jag vill tacka er alla för det otroligt fina bemötandet jag fått och gästvänligheten som ni visat mig. För att ni har delat med er av era berättelser, bjudit in mig i era hem och låtit mig få delta under era förberedelser – en väldigt privat och speciell stund innan vigseln. Det är ett privilegium så tack för ert förtroende! Också ett stort tack för att ni får mig att tro på kärlek! <3

@muasofiaboman
Följ min blogg med Bloglovin

Lämna en kommentar