Det här med packningen – en väskrecension

En av de stora utmaningarna som makeupartist är organiseringen av produkter och verktyg och släpandet på all packning till de olika uppdragen. Det är en hel del grejer som man behöver ha med sig, men det får inte bli för tungt och man vill helst släpa på så få väskor som möjligt. Sen ska det dessutom gärna gå snabbt och lätt att hitta det man söker i packningen väl ute på uppdragen. Och, visst lär man sig med tiden att bli bättre på att packa smart, men praktiska väskor och lösningar är guld!

I samband med att jag började min utbildning på Makeupstudion fick jag en väska som jag haft stor användning för och som hållt sig bra, men jag har tyckt att den varit lite för stor och otymplig så jag började söka efter alternativ. Utbudet är knappt och jag måste säga att det är få väskor som jag tycker verkar ha fördelar som överväger nackdelarna med min gamla väska. Men så hittade jag Züca – ett företag som bl a gör väskor för personer som reser mycket i arbetet – och bestämde mig för att testa den.

Jag har fått en hel del frågor om vad jag tycker om väskan och nu när det har gått några månader sedan jag köpte den, tycker jag att jag fått en uppfattning om hur den funkar för mig. I detta inlägg har jag listat för- och nackdelar med den och min tidigare väska.

 

MAKEUPSTUDION Färg Collection

Makeupväska
Källa: Annica Englund Skönhet & Hälsa

Denna väska fick jag i samband med att jag gick min utbildning på Makeupstudion 2014. Väskan är på hjul och innehåller 8 st lådor i hård plast (som en mini-byrå), fack på sidorna, ett större fack uppe på samt fodral med lock för penslar och andra verktyg. Till väskan tillkommer dessutom en extra väska som går att fästa ovanpå eller tas av för att användas för sig.

Numera går det att hitta en uppdaterad version av denna väska på Makeupstudion Färg Collection HÄR (2 525 kr) som påminner om den gamla, men som inte innehåller plastlådorna.

Är du intresserad av att köpa min? Skicka ett mejl med prisförslag till mig på makeup@sofiaboman.com.

PLUS +

 • Väskan är fortfarande i gott skick trots 2 års slit med den – upp och ner för trappor, på gräs och kullersten, i skog och på strand, i snö och regn!
 • Allt går ner! Väskan har gott om utrymme och man får plats med såväl makeup som hårprodukter.
 • Facken varierar i form och utrymme, vilket gör att det är lätt att organisera sminket och att det under uppdragen snabbt och lätt går att hitta produkterna.
 • ”Lådorna” i väskan är lätta att rengöra eftersom de är av plast, vilket är ett stort plus när det kommer till hygienen.
 • Den extra väskan, som går att lossa om man enbart behöver en mindre väska, är mycket praktisk! Jag har använt den till hårstylingsprodukter, värmeverktyg, dekor och accessoarer eller använt den för sig när jag inte har behövt ha med mig lika stor packning. Den har dessutom kommit väl till pass på utomhusplåtningar, då jag har lagt över det som jag behöver ha med mig on location istället för att släpa med mig hela den stora väskan.
 • Avtagbart penselfodral i locket på den extra väskan.
 • Väskorna är gjorda i slittåligt material och går att ha med ut i både regn och rusk.

MINUS –

 • Otymplig och tung när den ska bäras upp och ner för trappor.
 • Hjulen är hårda så väskan kan vara svår att dra om underlaget inte är jämt. De hårda hjulen gör att innehållet lätt skumpar runt oavsett underlag och att ögonskuggor spricker. Det hörs dessutom en del när man kommer gående. :)
 • Locket kan vara i vägen på golvet (det är lätt att snubbla över) och blir lätt smutsigt.
 • Eftersom lådorna är gjorda i hårdplast är det lätt att puderdosor och andra förpackningar skumpar runt, öppnas upp och att sminket på så sätt lätt förstörs. Positivt är därför att den nya väskan på Makeupstudion inte innehåller dessa!

 

ZÜCA Pro Artist

Zuca 2 Zuca 1

Källa: Züca Pro Artist € 317.50

PLUS +

 • Väskan är gjord av ett slittåligt material och funkar fint i alla väder! Det är dessutom lätt att ta av (sitter fast med karborrband) för att tvättas.
 • Lagom stor väska för makeup, som är någorlunda lätt att bära upp och ner för trappor. Handtaget på väskan känns stabilt. Man behöver inte vara rädd för att det går av.
 • Hjulen är gjorda i ett mjukare plastmaterial som dämpar stötar och gör att väskan är lätt att rulla.
 • Ska jag iväg på uppdrag som enbart kräver packning av makeup så är den perfekt! Jag behöver inte packa några extra väskor.
 • Necessärerna – älskar de!! Lätta att rengöra. Lätta att organisera produkterna i. Att den ena sidan dessutom är gjord av genomskinlig plast gör att det snabbt och lätt går att hitta produkter utan att man behöva gräva rundor. Necessärerna håller sminket på plats och eftersom de är mjuka, behöver man inte vara rädd för att ögonskuggor spricker. Necessärerna har handtag och det finns även en liten plastficka på varje necessär där du kan placera en liten lapp med beskrivning av innehållet.
 • Väskan har ett flertal fack som varierar i form och utrymme, vilket gör att det är lätt att organisera sminket och att det under uppdragen snabbt och lätt går att hitta produkterna.
 • Det går att sitta på väskan, vilket kan vara bra när benen behöver en paus eller när det inte finns någon annan plats för modellen att sätta sig vid makeup och hårstyling.
 • Jag gillar att det går att öppna väskan så att locket inte ligger på golvet/marken (det tyckte jag var lite störigt med den andra väskan). Jag behöver liksom inte oroa mig för om underlaget är skitigt eller blött eller för att någon ska snubbla över väskan.

MINUS –

 • Begränsat utrymme. Väskan är för liten för att jag ska kunna få ner både makeup, hårstylingprodukter och värmeverktyg i den. För uppdrag då jag enbart gör makeup fungerar den utmärkt.
 • Facken i ”locket” förstår jag mig inte alls på.. Några av de kommer till användning, men fyller jag de (och utnyttjar ytan som man borde kunna) så går det inte att stänga väskan.

 

KORT & GOTT 

Jag har nästan bara gott att säga om Zücan även om det finns några saker som jag hade önskat fungerade bättre. Det ultimata hade ju varit om jag kunde få ner alla produkter och verktyg – både för makeup och hårstyling – men det är nog inte ens möjligt rent praktiskt om man inte vill släpa på en alldeles för stor väska. Jag funderar på om det bästa ändå är att köpa till en väska för hårstylingprodukterna.

Har du tips på andra väskor eller praktiska lösningar? Hur gör du? Kommentera gärna!

@muasofiaboman

Lämna en kommentar