Bröllopssäsongens trender

Ännu en bröllopssäsong har nått sitt slut och i år har jag haft äran att få delta på förberedelser till 22 bröllop runtom i Skåne med omnejd. I detta inlägg har jag presenterat årets trender när det kommer till makeup och hårstyling utifrån de bröllop jag haft, mina produktfavoriter och som avslut har jag försökt förutspå nästa års trender. Kanske lite långsökt utifrån så få bröllop, tänker du, men en liten hint har jag nog fått och kanske kan det användas som inspiration för nästa års bröllopssäsong.

Slarvigt & bohemiskt
I år har det ”slarviga” DIY och bohemiska dominerat hårstylingen. Inför provtillfällena frågar jag alltid de blivande brudarna hur de önskar sitt hår och i år har de vanligaste beskrivningarna på önskemålen varit: ”jag vill att det ska vara slarvigt, som om jag själv satt upp det fast finare” och ”det ska vara löst, men ändå sitta fast”. Så en av utmaningarna har varit att göra dessa håruppsättningar och få de att sitta en hel dag.

Håruppsättning: enkel, stilren knut.
Makeup & hår: Sofia Boman www.brudmakeup.se
Foto: Loke Roos www.lokeroos.com


Flätans år

Jag har nog aldrig gjort så mycket flätor som i år. Förra året började jag få inspirationsbilder med håruppsättningar som inkluderade en inbakad eller utbakad fläta och i år har det varit en av de populäraste inslagen i hårstylingen på såväl brudar som tärnor och andra gäster. Flätor som detalj i uppsättning eller i utsläppt hår. En kraftig fläta som håruppsättning. Flera inbakade eller utbakade flätor i kombination med en knut till håruppsättning. Till min glädje ofta med blommor i!

Bohemisk håruppsättning med inbakade flätor och blommor som hårsmycke.
Makeup & hår: Sofia Boman www.brudmakeup.se
Foto: Anna Lauridsen www.annalauridsen.com

Naturlig makeup och håruppsättning, baserad på en utbakad fläta, med tunt hårsmycke.
Foto: Brian McGuckin www.brianmcguckin.com
Makeup & hår: Sofia Boman www.brudmakeup.se

Blommor i håret
Trots att många frisyrer har varit lite enklare i stilen, upplever jag att många brudar numera vågar ta ut svängarna mer. Flera av årets brudar har till skillnad från tidigare år haft mer blommor i håret. Och visst gör det en festfrisyr till en bröllopsfrisyr!

Stilren, klassisk håruppsättning med blommor som hårsmycke.
Makeup & hår: Sofia Boman www.brudmakeup.se
Foto: Beatrice Bolmgren www.beatricebolmgren.se

Halvuppsättning med brudslöja. Egen bild.
Makeup & hårstyling: Sofia Boman www.brudmakeup.se

Håruppsättning med utbakade flätor och blommor som håraccessoar. Egen bild.
Makeup & hårstyling: Sofia Boman www.brudmakeup.se

Naturlig makeup med ’glow’
Precis som med hårstylingen har makeupen framförallt handlat om det ”enkla” naturliga och att framhäva brudens naturliga drag. Många har efterfrågat en fräsch makeup som framhäver de naturliga dragen så jag har jobbat mycket med primers, makeupbaser och highlights av olika slag.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer

Smashbox Photo Finish Foundation Primer
En fantastisk primer! Jag har inte hittat någon annan primer som fungerar på så många som denna, oavsett hudtyp och ålder. Den jämnar ut huden, minskar synlighet av porer och fina linjer. Kan användas ensam som den är eller under foundation.

Pris: 290 kr på Kicks

Laura Merciers foundation primer radianceLaura Mercier Foundation Primer Radiance
Primer med lyster. Jag använder den när jag vill ge ansiktet lite extra glow och då gärna inte i hela ansiktet utan enbart på de partier som jag vill framhäva. I resten av ansiktet använder jag med fördel gärna en annan primer utan lyster.

Pris: 380 kr på Kicks

Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Base 02 Champagne

Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Base
Clarins har många grymma produkter! Den här är en av mina nya favoriter! Återfuktar och ger huden lyster. Bas med ljusreflekterande pigment som ljusar upp mörka områden i ansiktet. Kan användas ensam som den är eller under foundation. Finns i tre olika färger.

Pris: 275 kr på Lyko


Nude / naturliga läppar

I år har läpparna mestadels fått hålla tillbaka med naturliga toner alternativt nude-nyanser och rougen har därmed naturligt fått ta mer plats. En rouge i rätt färg tillsammans med highlight plockar fram kindbenen och hjälper till att skapa en fräsch look.

Det är ofta trender och kunders önskemål som avgör vad som hamnar i mitt sminkkit och eftersom det i år varit så stor efterfrågan på nude-färger till läpparna har det under sommaren tillkommit en hel del läppstift, läppglans och läppennor i mitt kit, framförallt i nude-nyanser. En färg som jag personligen tycker kan vara ganska svår då helt rätt nyans måste användas på personen i fråga för att läpparna inte ska smälta in för mycket i ansiktet och dra ner resten av makeupen.

En favorit och en av de läppfärger som jag använt mest i år är Fairytale från Makeup Store. En superfin färg som går åt nude-hållet, men som ändå har rosa pigment i sig och därför ligger ganska nära den egna läppfärgen snarare än hudtonen på ljushyade.

172559.jpg

Trender 2018
Jag ser med spänning fram emot vad de blivande brudarna har för önskemål till nästa års säsong! Bröllopstrenderna upplever jag blir mer och mer modemedvetna så jag tror att vi kommer att få se mer klänningar i spets och skira tyger, större och iögonfallande smycken, mer håraccessoarer i form av hårsmycken (se MadebyP.se) eller blommor i enkla, ”vilda” håruppsättningar alternativt utsläppt hår, och en väldigt naturligt fräsch makeup antingen med mer fokus på ögonen eller med färg på läpparna.

Vad tror du och hur tänker du kring bröllopstrenderna för makeup och hårstyling nästa år?

Vill du läsa mer om hur jag jobbar med bröllop och se fler bilder från bröllop som jag haft äran att få hjälpa med makeup och hårstyling till? Ta en titt på www.brudmakeup.se!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

1 kommentar

Lämna en kommentar